
Behouden van de veilige zorgrelatie
Een zorgrelatie moet op de eerste plaats als veilig worden ervaren door alle betrokkenen. Daarom benoemen we een aandachtsfunctionaris veilige zorgrelatie, die het proces om hieraan invulling te geven binnen de organisatie, zal ondersteunen. Ook is deze aandachtsfunctionaris het aanspreekpunt voor de cliëntenraad en ondernemingsraad op dit gebied.

Aandacht voor intimiteit en seksualiteit
Op alle locaties willen we meer aandacht hebben voor wat het betekent voor intimiteit en seksualiteit in het leven van ouderen als ze in een woonzorgcentrum komen wonen. Dit kan bijvoorbeeld in samenwerking met de organisatie ‘BLOOT in de zorg’. Zij bieden trainingen aan rondom dit thema.
We starten hiervoor in 2023 een pilot op Huize Kohlmann.

Geestelijk verzorgers in de thuiszorg
Onze cliënten wonen steeds langer thuis. Daarom willen we deze cliënten meer ondersteunen. Dit willen we doen door geestelijk verzorgers in te zetten. We bekijken of we hier meer uren voor vrij kunnen maken.
Als cliënten langer thuiswonen, is het mogelijk dat er steeds meer zorg in de thuissituatie nodig is. Het inzetten van geestelijk verzorgers in de thuiszorg doen we daarom met het oog op de toekomst.

Gebruik van de Welzijnskaart
We willen onze uitstapjes richten op de wensen van onze cliënten. Daaruit is de ‘Welzijnskaart’ ontstaan. De (dynamische) ‘Welzijnskaart’ is een kaart voor cliënten waarop ze kunnen zien welke activiteiten er te doen zijn. Zoals: culturele uitjes, sport en andere vrijetijdsbesteding. De kaart moet meer overzicht geven over de verschillende uitjes voor onze cliënten.
Het plan is dat we meer gaan samenwerken met partners. We willen met deze samenwerking ons aanbod van activiteiten uitbreiden.

Duurzame en plantaardige voeding
Als organisatie willen we beter zorgen voor het milieu. Dit gaan we onder andere doen door te letten op duurzame voeding. Dit betekent dat we letten op bijvoorbeeld voedselverspilling, lokale producten en meer plantaardig voedsel.
Veel bewoners zijn gewend om vlees en vis te eten. Dit hoort voor hen bij een fijne oude dag. Daarom zullen we niet helemaal plantaardig gaan eten. We houden hierbij rekening met onze bewoners. We letten wel op producten van goede kwaliteit, en producten met keurmerken.
Vanuit de provincie is ‘Zorg van Morgen’ opgezet. ‘Zorg van Morgen’ helpt ons op weg naar duurzame voeding en luistert daarbij naar het advies van het Voedingscentrum.
Deze verandering is even wennen. Daarom komen er workshops voor collega’s en cliënten over duurzame voeding.

Krachten bundelen binnen ParaGo
ParaGo werkt aan multidisciplinaire afstemming bij de behandeling van onze cliënten. Dit betekent dat collega’s door samen te werken hun krachten kunnen bundelen om een cliënt de beste behandeling te geven. Collega’s letten erop dat de behandeling ook past bij de cliënt.
Daarnaast willen we meer kennis opdoen over Parkinson, dementie en palliatieve zorg. Ook hierbij willen we onze krachten bundelen. Dit moet ervoor zorgen dat kwetsbare ouderen die thuis wonen en een zorgvraag hebben, de juiste behandeling kunnen krijgen.